Yaşam

Zeytinyağlı pırasa yemeğinin tanımı, nasıl yapılır?

Pırasa, soğan ailesine ait bir sebzedir. A, C, K ve B vitaminlerini içerir ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağıdır. İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi verir. Pırasa, çorbalardan hamur işlerine, salatalardan hamburgerlere kadar pek çok gıda tanımında kullanılmaktadır.

Zeytinyağlı pırasa yemeği yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir tanımdır. Pırasa yemeklerinin en lezzetli alternatiflerinden biridir. Üstelik çok pratik ve sağlıklı bir tanımdır.

ZEYTİNYAĞLI SIZINTI TABANI TANIMI KAÇ KALORİ?

Bir porsiyon zeytinyağlı pırasa yemeği tanımı yaklaşık olarak 185 kaloriye karşılık gelmektedir.

İşte pratik ve lezzetli bir ana yemek olan zeytinyağlı pırasa tarifi.

ZEYTİNYAĞLI PIRAŞA YEMEĞİ TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi için malzemeler;

  • 6 pırasa,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik yıkanmış pirinç,
  • 1 orta boy havuç,
  • 1 soğan,
  • Yarım limon suyu
  • 2 orta boy domates,
  • 1 bardak sıcak su,
  • Tuz

Zeytinyağlı pırasa yemeği nasıl tanımlanır?



  • Pırasaları güzelce yıkayıp ayıklayın ve su dolu bir kaseye alın.
  • İki parmak kalınlığında biye şeklinde doğrayın.
  • Soğanı ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Havuçları birer santim kalınlığında yarım ay şeklinde kesin.
  • Tencereyi ocağa alın, zeytinyağını ekleyin ve altını orta-kısık ateşte açın.
  • Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyin ve bir veya iki dakika daha kızartın.
  • Havuçların rengi değişmeye başlayınca domatesleri ilave edin.
  • Domatesler suyunu saldıktan sonra pırasaları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Pırasaları bu formda on beş ila yirmi dakika kızartın.
  • Süre sonunda tencerenin kapağını açıp içine su ve pirinci ekleyin.
  • Damak tadınıza göre tuz ve limon suyu ekleyip iyice karıştırın.
  • Pirinç ve havuç tamamen pişene kadar orta ateşte pişirin.

ZEYTİNYAĞLI PIRAŞA KÜSESİ TANIMINA GÖRE TÜKETİMİ NE OLMALIDIR?

Zeytinyağlı pırasa yemeği tanımının yanında tüketim nedir diye düşünenler için yapılabilecek tamamlayıcı yemek tanımları şöyle:

  • bulgur pilavı,
  • pişmiş makarna,
  • erişte pilavı

Afiyet olsun!

haber-ikizce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu